Kategorier
Barnkläder

Tänk till angående höstens mode för barn

Köpa höstkläder till barnen

Det är nu endast ett par dagar kvar av Augusti månad. Hösten närmar sig alltså med stormsteg och i samband med detta så brukar det bli aktuellt att uppdatera klädgarderoben med lite nya plagg både för en själv och även för barnen.

Därför tänkte jag bjuda på ett tips som du förhoppningsvis kan ha nytta när det gäller kläder till barn. Köp dina barnkläder fraktfritt på nätet.

Tänk ”utomhus” om barnet går på dagis

Om ditt barn går på dagis så är det smart att tänka ”utomhus” när det gäller klädinköpen. Barnen är nämligen ute väldigt mycket nuförtiden vilket kan bero på det ofta är väldigt stora barngrupper och dagisfröknarna därför strävar efter att spendera så mycket tid som möjligt utomhus då det lätt blir trångt inomhus.

Det gäller alltså att ordna med rejäla och bra ytterkläder till barnet och tänk då i temer av så kallade ”skalkläder”. I detta sammanhang så innebär ”skalkläder” en tunn byxa och jacka som är enkel att ta av och på.

Skalkläder för barn

Dessa skalplagg kan faktiskt ersätta både traditionella barnkläder såsom höstjackor- och höstbyxor. Förutsättningen för detta är naturligtvis att man har varma byxor och tröjjor kanske även långkalsonger under ”skalplaggen”.

Detta sätt att klä sig brukar för övrigt kallas ”lager på lager-principen”, och själv så brukar jag använda mig av den när jag är och åker skidor i alperna, men den fungerar naturligtvis lika bra hemma i Sverige under en höstdag.

Skalplagg

En annan fördel med att använda ”skalplagg” är att de även kan fungera som regnkläder åt barnen, under förutsättning att det är bra kvalitet på skaljackan- och skalbyxorna. På så vis kan man komma undan billigare genom att köpa ”skalkläder” i hög kvalitet jämfört med att köpa både höstkläder och regnkläder inför hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *