Kategorier
Hundar

Säkerhet för din hund

Hund och säkerhet

När man skaffar barn så funderar man ju mycket över barnsäkerhet och köper på sig diverse barnsäkerhetsprylar som bilbarnstolar, elektroniska babyvakter, låd- och skåpspärrar, säkerhetssele till barnvagnen och massor av andra säkerhetsprodukter med fri frakt av olika slag.

Men hur är det när vi skaffar hund?

Tänker vi lika mycket på säkerheten för våra fyrfotade familje-medlemmar? En del hundägare har säkert superkoll på alla smarta hundartiklar man kan och bör köpa redan innan hunden kommer hem, medan andra kanske inte fullt ut har funderat över det här med hundens säkerhet.

En sak som jag inte tänkte på innan jag satte mig in i det här med hundartiklar var hur viktigt det är med rätt hundbur – faktiskt hade jag knappt ens reflekterat över varför man behöver en hundbur över huvud taget.

Transporter i bilen

De flesta hundägare behöver ibland transportera sin hund i bilen. Det kan handla om en utflykt till skogen, en tur till veterinären, för att hälsa på vänner eller kanske för att man ska åka på husvagnssemestern med familjen på semestern.

Oavsett om man ska åka på långa eller korta resor med hunden i bilen är det viktigt att säkerställa att alla reser säkert och bekvämt.

Hundartiklar

Hundburen är kanske den viktigaste bland de hundartiklar man köper för hundens säkerhet, men en hundbur skyddar också de människor som åker med i bilen – en hund som sitter lös slungas framåt vid en krock och här kan det handla om en enorm krockkraft på flera ton om hunden är tung och bilens hastighet hög.

Då vill man som människa och förälder inte att man själv eller ens barn ska få hunden över sig. En hundbur förankras säkert i bakluckans golv och sitter då fast ordentligt i bilen. När du ska välja hundbur bör du vara noggrann med storleken.

Bra för hunden

En för liten hundbur blir förstås trångt och klaustrofobiskt för en hund, men en för stor hundbur är värre eftersom krockkraften som din hund utsätts för vid en olycka blir högre i en för stor bur. Det finns väldigt trevliga och fina hundburar i stål med snygga canvasöverdrag att köpa på nätet samt andra hundartiklar och grooming tillbehör på nätet.

Bädda i hundburen med en mysig hundfäll som hunden känner sig trygg med, några fina hundleksaker som hunden tycker om, kanske lite hundgodis eller ett ben att tugga på och eventuellt några andra smarta hundartiklar.

Med lite planering och rätt hundartiklar får din hund en trevlig, bekväm och säker resa i bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *