Kategorier
Skor

Så köper du rätt storlek på barnskor

Köpa barnskor på nätet

Att köpa barnskor brukar vara lite knepigare än att köpa herrskor till sig själv. Visserligen brukar barn vara något mindre petiga med utseendet på skorna än de flesta vuxna, men å andra sidan är det desto svårare att hitta rätt storlek på skorna.

Det är lättare sagt än gjort att få en treåring att berätta om den tilltänkta skon klämmer över tårna, är för smal eller skaver på hälen.

Ännu knepigare är det om man har tänkt sig att köpa barnskor på internet, där man inte kan pröva alls utan måste veta vilken storlek som passar barnets fot.

Handla på webben

För finns det något tråkigare än att beställa hem de perfekta skorna till sina barn och inse att skorna är i fel storlek.

Lösningen är att använda en storleksguide för barnskor. Detta underlättar oavsett om du skall handla i butik där du genast kan se ut rätt storlek och välja bort de skor där inte rätt storlek finns, men framförallt hjälper det till när du skall handla på Internet.

Vad storleksguiden gör är att tala om vilken ungefärlig storlek på skor barnet skall ha, baserat på dess ålder. Detta är naturligtvis ganska trubbigt, så om man vill vara mer på den säkra sidan kan man använda en mätsticka.

Köpa barnskor

Det finns mätstickor i PDF-format som man kan ladda ner och skriva ut på sin skrivare hemma. Man lägger sedan mätstickan på golvet och låter barnet sätta foten på den. Då får man en god uppfattning om hur stora fötter barnet har och vilken skostorlek som passar bäst.

Är man riktigt osäker kan man gå till en barnskobutik och be att få hjälp. När man väl har fått klart för sig vilka mått det är som gäller är det naturligtvis fritt fram att köpa sina barnskor vart man vill, såväl i den fysiska butiken och som hos konkurrenterna på internet!

De flesta stora skobutiker på internet erbjuder dessutom fri frakt och fria returer så om det skulle bli fel är det inte hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *