Kategorier
Mode

Rockiga sommarjackor och andra trender

Sommarjackor på nätet

Sommarmodet vissa år är en skön blandning av 50-tals retro, med blommiga mönster och lite mer framtidsinspirerade trender. Dina nya sommarkläder köper du självklart på nätet med fri frakt.

Sommarjackor

Vårens jacka nummer ett var den klassiska bomberjackan (som blev populär för första gången under andra världskriget då piloterna behövde skydda sig mot kylan) och den hänger med in i sommaren, om än i en lite tunnare variant.

Överlag är utbudet av sommarjackor lite ”ruffigt” och för tankarna mer till militär estetik, eller till rockmodet som råder just nu. Men som med alla trender nuförtiden finns det något för alla. Läs mer om årets sommarjackor för dam och herr.

Internationellt är för övrigt orientaliskt inspirerade jackor (i synnerhet Kimono-jackan) en ganska het trend. Detta har vi dock inte sett så mycket av i de svenska hyllorna, men trenden kanske kommer hit nästa sommar istället!

Smycken och accessoarer

Rentav sensationellt stora mycken är populära igen, gärna färgglada och lite allmänt bisarra. Tänk 80-talet möter filmen ”Femte Elementet”.

Damväskorna ska dock vara ganska små och kompakta (och färgglada), och dessutom är det trendigt att de är tillverkade i ett hårt material som hårdplast.

Som vanligt är det inte trendigt för killar att ha väskor… Det som gäller för herrarna som accessoar är som vanligt en klassisk klocka. De senaste åren har armbandsuren varit ganska stora, men nu har de gått ner lite i storlek igen och har inte lika mycket iögonfallande rosa guld-detaljer.

Badmodet

Badmodet för killar är lite kortare badshorts, det vill säga att trenden med långa surfshorts har dött ut något. För tjejer är det inte lika vågade bikinis och baddräkter som gäller i år utan lite mer tyg och höga midjor, och inte lika djupa urringningar.

Detta hänger samman med den rådande 50-talstrenden som är mer fokuserad på mycket tyg.

Mönster i alla former, på såväl badkläder som på jackorna och sommarklänningarna är mycket populärt under sommaren. Rutigt, randigt, prickigt (leopardmönster är tillbaka)… trenden täcker de flesta mönster.

På olika catwalks under våren har vi bland annat sett mönster som för tankarna till geometri eller kubismen. Dessa mer än udda mönster lär dock inte bli lika populära bland ”vanligt folk”.

Sommarskor

Mönstren återfinns även i sommarskorna och till exempel jätten Converse har släppt flera modeller med udda mönster, och i flera färger. Högklackat är inte riktigt lika inne för tjejerna under denna sommar som den var förra året.

Regnkläder

Regnkläderna är en oundviklig del av en svensks sommargarderob och här har flera modetillverkare börjat ge sig in i matchen. Det är dock väldigt klassiska modeller som gäller och den svenska tillverkaren Didrikssons släpper ett par jubileumsmodeller av sina regnjackor.

Vad det gäller dam-regnstövlar börjar det dock dyka upp riktigt trendiga varianter i hyllorna, i pastellfärger utsmyckade med eleganta detaljer.

Bland övriga trender kan nämnas att jeansskjortan är mer populär på länge och att gult och grönt dominerar färgutbudet hos de flesta sommarkedjor.

Handeln väntar med spänd förväntning på hur svensken ska handla kläder och annat mode under sommaren. Våren frös nämligen bort och statistiken för inköp av kläder har varit lägre än på många, många år.

Förmodligen har detta med den långa vintern att göra, men helt säker kan man inte vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *