Kategorier
Barnkläder

Redo för söta mockasiner?

Köp mockasiner på nätet

Visste du att det finns svensktillverkade mockasiner? Själv hade jag inte en aning om detta för bara ett par veckor sedan. Vid det laget förknippade jag nog mest mockasiner med indianer av någon anledning. Köp dina mockasiner på nätet utan frakt.

Då hade jag inte heller hört talas om Nowali mockasiner. Om du inte hört talas om mockasiner och barnkläder från Nowali så tänkte jag med denna artikel bidra med lite kunskap i ämnet.

Nowali

Nowali är alltså en svensk företeelse. Vidare så står namnet för ett varumärke med gamla anor. Åke Gustavsson startade Nowali-verksamheten redan under 1950 – talet med ambitionen att skapa Sveriges bästa och skönaste mockasiner.

Han höll till i Ljungsarp och vid detta laget så var det faktiskt hård konkurrens bland mockasintillverkarna. Därför börjar Åke produktutveckla sina mockasiner och tar även cykeln och reser runt till olika skoaffärer i framförallt Göteborg för att sälja in sina produkter.

Allt hans cyklande gör förutom att han förmodligen får bra kondition också att företaget tar fart. Det hårda slitet som Åke lade ner gav resultat och 1960 så är Nowali det ledande företaget inom mockasin-tillverkning i Sverige.

Nya produkter

När ytterligare 10 år passerat så är det så dags att för företaget att hamna under Åkes syskons ledning och dessa har ambitionen att utveckla företaget med fler produktgrupper.

En av dessa produktgrupper är barnkläder, och numer så är det många barnklädesbutiker som valt att ta in Nowali mockasiner och barnkläder i sina sortiment så nuförtiden finns de att köpa både på fina gatan och på nätet.

Inspirationen till Nowalis produkter inhämtas från de nordiska naturlandskapen och målsättningen med designen är att den framförallt skall vara tidlös.

Skonsam framställning

Det är även viktigt för Nowali att deras produktion och produkter är hållbara på så vis att de är skonsamma både mot människa och miljö. Mockasiner och barnkläder från Nowali skall alltså kunna köpas och användas med gott samvete.

Hoppas du blivit inspirerad av en lite annorlunda produkt – Svenska mockasiner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *