Kategorier
Belysning

LED-lampor vs andra lampor

Köpa LED lampor på nätet

Nuförtiden kan det vara riktigt klurigt att köpa lampor. Tidigare gick man in i affären och köpte antingen 60, 40 eller 25 watts glödlampor. Svårare än så var det inte. Men i dagsläget har det blivit riktigt klurigt att köpa lampor. Nu kan du med fördel köpa dina LED lampor med fri frakt på nätet.

För vi ser inte längre några 60,40 eller 25 watts lampor, utan enbart en massa alternativ där effekten (watt) inte alls stämmer överens med de (60,40 och 25) effekter vi är vana vid.

LED är det nya

Sedan ett par år tillbaka har vanliga glödlampor förbjudits och börjat ersättas med halogenlampor, lågenergilampor och nu även LED-lampor. Just LED-lampor ser vi mer och mer nuförtiden då utvecklingen gått framåt och i dagsläget finns det riktigt bra LED-lampor som kan ersätta våra traditionella lampor.

Fördelar med LED

Det finns ett par fördelar med att välja LED-lampor istället för andra alternativ så som halogenlampor och lågenergilampor. Det må låta lite konstigt, men LED-lampan drar faktiskt ännu mindre ström än lågenergilampan.

Halogenlampan drar betydligt mer än både lågenergilampan och LED-lampan, dock mindre än den vanliga glödlampan. Anledningen till varför vissa lampor är mer energisnåla än andra är för att energin i lampan både går åt till ljus och även till värme.

LED-lampan är den lampa som förlorar minst energi i form av värmeutveckling. Ungefär 50-50 för LED-lampan jämfört med en vanlig glödlampa där 95% av energin går åt till värme.

Köp LED lampa på Internet

Inte nog med att den drar mindre ström, den håller länge också. Lågenergilampan som vi får se som en väldigt hållbar lampa, håller ungefär 10-15’000 timmar, medan en modern LED-lampa ska hålla mellan 20-25’000 timmar.

Det finns alltså en hel del fördelar med LED-belysning, men visst finns det nackdelar med LED-lampor. En är priset. Priserna för LED-lampor är flera gånger dyrare än både lågenergilampor och halogenlampor.

Även ljusspektrumet från en LED-lampa är betydligt snävare än från en glödlampa. Detta kan medföra att färger upplevs annorlunda. Dock så är utvecklingen i full fart och det är mycket troligt att vi ser stora förbättringar i de nackdelar som LED-lampan fortfarande besitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *