Kategorier
Kosttillskott

Kosttillskott – Få mer kraft

Kosttillskott som stimulerar kroppen

Idag är det väldigt vanligt att folk tränar regelbundet för att hålla i sig i form och orka med vardagens stress. Detta är givetvis något som är bra för folkhälsan, särskilt eftersom det också bidrar till att öka med-vetenheten om vad vi bör stoppa i oss för att leva ett hälsosamt liv och i det långa loppet bidrar det till en sundare befolkning.

Få i dig bra med energi

När det gäller träning så är det väldigt viktigt att man får i sig tillräckligt med energi och även rätt sorts energi för att få ut så mycket som möjligt av träningspasset. Köp dina kosttillskott med fri frakt.

Många upplever att ett bra sätt att få i sig både kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler är att äta kosttillskott i samband med träningen.

Det finns idag lika många kosttillskott som det finns träningssorter och det kan vara svårt att veta vilket man ska köpa. Här följer en kort lista över tre vanliga kosttillskott och vad de används för:

1. Proteinpulver

Ett av de vanligaste kosttillskotten, särskilt för de som vill bygga muskler. Proteinet är musklernas favoritbränsle och något som man bör inta framförallt efter träningen. Ca 10-20 gram protein är bra att få i sig efter ett hårt pass och proteinpulver är ett praktiskt sätt att få i sig detta. Blandas oftast ut med vatten och dricks kort efter att passet avslutats.

2. Kreatin

Ett kosttillskott som framförallt används som prestationshöjare och energikick. Kan stimulera tillväxten av muskler, men för att det ska fungera måste man också se till att fullfölja träningen och utnyttja den energikick som kreatinet ger.

3. BCAA

Även detta tillskott är något som kan förbättra din prestation under träningen genom att stimulera kroppen med viktiga aminosyror. Kan absolut bidra till att bygga starka muskler, men det gäller att kombinera detta med ett intag av protein eftersom det framförallt är upptagningen av protein som stimuleras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *