Kategorier
Hundar

Köpa hundtillbehör på Internet

Hundtillbehör – att försvara ett behov

Att köpa hundtillbehör med fri frakt är ett av de största nöjena man får som hundägare – förutom hundägandet i sig. Känslan av att hitta ett riktigt snyggt hundhalsband, en perfekt sele eller den absolut bästa klövjeväskan är svår att slå.

Vi är många som lever för de stunderna. Som väntar på att just det halsbandet ska släppas i en ny färg. Som skriker av lycka när hundkopplet man har spanat på i evigheter äntligen börjar säljas i Sverige. Som hatar kyla men älskar vinter – för då får man köpa ett nytt hundtäcke.

Tyvärr så är det så, som med allt annat gott, att det även finns problem. Hur mycket du än älskar att köpa hundtillbehör så kommer alltid kritiska röster att höjas.

”Hundtillbehör igen, hur mycket behöver du egentligen?”, ”Behöver du verkligen så många hundhalsband?”, ”Har du verkligen råd med alla hundtillbehör du köper?”. Vi förstår – men det finns de som inte gör det.

För att hjälpa dig att motivera ditt hundtillbehörsbehov så har vi sammanställt en lista med olika argument som du kan använda dig av. Alla är beprövade och effektiva mot kritiker och skeptiker.

”Vi tränar inför tävling”

Med det här argumentet kan du bortförklara många köp. Hundvärlden innehåller en mängd olika tränings- och tävlingsgrenar som ingen egentligen kan hålla koll på.

Det fina är att många inte vill verka okunniga, därför kan du lätt komma undan med att du behöver åtta olika hundselar för din apportspårfreestyleträning.

”Veterinären säger faktiskt”

Veterinärargumentet är ett välbeprövat sådant. ”Varför jag behövde köpa hundtillbehör för 1500 kronor? Veterinären sa att jag skulle göra det!”

Vill du vara säker på att undvika en diskussion som kan avslöja dig så kan du hitta på en sjukdom som har med hundens analsäckar att göra. Ingen vill prata om analsäckar.

”Ny forskning har visat”

”Ny forskning visar faktiskt att hundar behöver minst fyra olika bäddar för att trivas, det motsvarar olika typer av underlag i naturen.”

Forskningsargumentet fungerar ofta på människor som är lite mer kritiska mot dina hundtillbehörsköp. Säger de mot dina häpnadsväckande forskningsresultat så kan du alltid be om tid för att skaffa fram källor.

Då vinner du åtminstone en vecka vilket ger dig gott om tid att handla upp lönen.

”Vi vildmarksmänniskor vet”

Du behöver inte vandra för att använda dig av vandringsargumentet. Idag råder det en sundhetshysteri där särskilt vandring och vildmarksliv har blivit populärt.

Motiverar du månadens inköp av hundtillbehör med att dina vandringsturer har slitit på förra månadens så kommer ingen säga mot. För alla vet ju hur det går till i vildmarken – och vet de inte det så kommer de ändå inte våga erkänna det.

Använd argumenten noga

Använd dina nya argument noggrant och med omsorg, tänk på att det kan bli jobbigt om du använder mer än en motivering till samma person. Spelar du dina kort rätt så kan du snart handla dina hundtillbehör ifred – långt borta från gnäll och tjat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *