Kategorier
Barnkläder

Köpa ekologiska barnkläder

Varför handla ekologiska barnkläder?

Det finns en uppsjö av anledningar men för oss på Småfrön barnkläder är det speciellt två saker av största betydelse, ekologiska barnkläder är både bra för miljön och barnen.

Det rekommenderas ofta att nyfödda barn bör använda miljö-certifierade kläder, detta för att undvika irritation och utslag som gärna uppstår på spädbarnets hy. Köp dina barnkläder fraktfritt.

Var noga med barnkläderna

Viktigt att tvätta upp nya säng och barnkläder före förtäring. Använd gärna ett skonsamt tvättmedel, den lilla babyns känsliga hy bör skyddas på bästa sätt och vis.

Tips är att också använda något som skyddar lilla hjässan, en babymössa bör därför bäras under hela det första året, den skyddar mot solens UV-strålar och hjälper barnet att behålla kroppsvärmen på ett bra sätt.

Miljöcertifierade, ekologiska barnkläder

Det finns många olika sorters miljöcertifieringar, och fler tillkommer efterhand. Förutom att alla dessa har en sak gemensamt, att de tänker på miljön, så kan man ju faktiskt vilja veta exakt vad de olika stämplarna står för.

Då är Google ett perfekt hjälpmedel, där hittar man det mesta om de olika miljövalen av kläder. Några vanligt förekommande certifieringar som vi ofta stöter på i vardagen är Oeko-Tex, Made in green, Fair Trade och GOTS certifiering.

Googla dig fram

För att ett plagg ska få bära någon av dessa certifieringar finns det olika krav som måste uppfyllas, ofta handlar det om ett material som är behandlat och framställt på ett godkänt sätt. Det kan vara allt ifrån ekologiskt naturläder till det kanske vanligast förekommande i kläder, ekologiskt odlad bomull.

Det finns även krav att människorna som arbetar kring produkterna, arbetar efter uppfyllda villkor. Det är verkligen roligt att se att många klädmärken och kedjor arbetar aktivt för en bättre miljö. Vi gillar detta tänk och anser givetvis att det är en avgörande del för hur framtiden kommer att påverkas.

Köpa ekologiskt

Så, om ni går i tankarna att köpa ekologiskt, besök gärna vår butik och kolla in utbudet. De flesta av våra klädmärken är miljövänliga och/eller ekologiska barnkläder och babykläder, färgglada rättvisemärkta kläder till barn i åldern 0 till 6 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *