Kategorier
Barnkläder

Kläder till pojkar och flickor

Köpa kläder på webben

Tanken med denna artikel är att klargöra begreppen lite kring kläder för barn. För den vane barnkläder-shopparen så kanske detta kan te sig löjeväckande men för den nyblivne förälder eller den som exempelvis inte har barn själv men som skall köpa barnkläder i present eller julklapp så tror jag denna artikel kan komma väl till pass.

Babykläder – till de allra minsta

Kläderna till bebisar och nyfödda brukar kallas babykläder. Kläderna i denna kategori kan lika gärna vara unisex som anpassad till pojke/flicka. Kläderna i denna kategori brukar anpassas för bebisar mellan 0-2 år och storlekarna är i regel 50 – 92.

Det finns både överdelar och underdelar att köpa till bebisar men det populäraste plagget måste ändå vara så kallade ”babie-bodies” som kan ha en mängd olika utföranden men som oftast ser ut som en färgglad overall.

Barnkläder till flickor och pojkar

När barnen är mellan 2-6 år så brukar man benämna kläderna som barnkläder. Kläderna är nu starkare differentierade på flick/pojk-kläder och storlekarna går från 92 – 122.

Detta segment av kläder har ökat mycket de senaste 5 åren och det finns i stort sett obegränsat med plagg och varumärken till flickor och pojkar i denna ålder. Något som även blivit populärt är att göra inköpen av barnkläder inom detta segment på internet frakt fritt.

Kläder till tjejer och killar

När flickor och pojkar fyllt 7 år så brukar man inom klädbranschen kategorisera dem som ”tjejer och killar” istället. Med tjejer och killar avses alltså gruppen av barn som är mellan 7-10 år.

Vid detta laget så är det ganska stor distinktion mellan tjej- och killkläder som antyder om olika könsroller. Storlekarna går mellan 128 – 152 och det finns även inom detta segment en uppsjö av plagg och varumärken att välja mellan.

Efter att barnen fyllt 10 så börjar de bli så stora att det är vanliga storlekar som gäller och man brukar säga att den den kategori som kommer efter barnkläder är tonårskläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *