Kategorier
Mobil

iPhone applikationer du måste ha

iPhone appar

I veckan fick jag min nya iPhone 4 levererad och det har inte blivit mycket gjort mer än att leta efter intressanta applikationer. Tyvärr blev det ingen vit iPhone 4 eftersom jag har en tendens att smutsa ner vita saker men hittills är jag väldigt nöjd med den svarta färgen.

Efter att ha spenderat åtskilliga timmar med att läsa bloggar och gå igenom App Store så har jag fått en uppfattning om vilka iPhone-applikationer man verkligen måste ha. För att bespara dig tiden så tänkte jag gå igenom en kort sammanfattning här.

Easy Note – En klassisk ”att göra”-lista som är oerhört simpel. Du kan välja prioritet, kategori, datum och enkelt kryssa av aktiviteten när den är utförd. Helt gratis applikation som tål att undersökas innan du köper ett dyrt program med samma egenskaper.

Evernote – Ditt personliga anteckningsblock där du kan lägga upp bilder, texter och ljudklipp. Programmet finns både för Mac och Windows vilket gör att du enkelt kan nå dina anteckningar (inkl. bilder) oavsett om du har din mobil eller sitter vid datorn.

Flashlight – Gratis och enkel ficklampa som fixar jobbet.

Fotbollskanalen – I ärlighetens namn så är jag inte särskilt förtjust i den här sortens sensationsjournalistik med större mål på att locka läsare än att berätta sanningen.

Däremot så gillar jag att läsa de senaste nyheterna från fotbollsvärlden och uppskattar att man inkluderat ligatabellerna från de 5 största ligorna i Europa.

FreeAppADay – Fantastisk applikation som varje dag låter användarna rösta fram en applikation som blir tillgänglig helt gratis. Till stor del består gratisprogramen av spel vilket gör applikationen perfekt för dig som dagligen vill ha kvalitéspel utan att betala.

Hitta Min iPhone – Ett program som borde vara installerat från början. Skulle du någonsin bli bestulen eller tappa din iPhone så kan du enkelt logga in från en webbläsare eller någon annans program och spåra din iPhone via GPS.

Enligt tidningarna finns där en hel del solskenshistorier där ägarna utnyttjat programmet för att få position och därefter dirigerat polisen som enkelt kan hitta och plocka in tjuven.

Inser du att hoppet är förlorat så kan du på distans spela upp ett 2 minuter långt ljudklipp på högsta volym (oavsett om den är på ljudlös), spärra den fullständigt eller totalt radera all information.

IMDb – Allt du någonsin vill veta om världens alla filmer.

Messenger – iPhone-version av MSN Messenger.

Prisjakt – Den ultimata applikationen när du ska handla. Hittar du ett potentiellt fynd och överväger ett köp så kan du enkelt se efter hur priset ligger i relation till övriga butiker. Handlar du mycket så kan du garanterat spara tusenlappar genom att välja lägst pris.

RunKeeper – En intressant app för dig som gillar att träna eller motionera. Här kan du med hjälp av GPS spåra din promenad för att se hur många kalorier du konsumerar och hur långt du har gått. Kombineras förslagsvis med ShapeUpClub.

ShapeUp – För oss som kämpar med att gå ner i vikt eller är intresserade av att veta vad vi egentligen stoppar i oss. Mata in din vikt, måltid och tärning för att sedan se hur din viktnedgång kommer gå.

Programmet räknar räknar ut hur många kalorier du bör stoppa i dig dagligen för att nå ditt viktmål och räknar sedan kontinuerligt ut hur mycket du har kvar att äta i takt med att du äter under dagen.

SoundHound – Vi har alla fått en låt eller textrad på huvudet men kan inte komma på vilken låt det handlar om. I denna applikationen så kan du spela upp en melodi eller mata in en kort mening för att sedan låta programmet plocka fram information om vilken låt det är.

Kan vara intressant att spela under Melodifestivalen där jag inbillar mig att varenda låt är en cover. Lite sanning ligger där trots allt i det.

Spotify – All världens musik i din iPhone för 99 kr / månaden.

Ted Mobile – Världens mest uppskattade föreläsningar enkelt tillgängliga helt gratis i din mobil. Lär dig mer om entreprenörskap, träning, hälsa eller ekonomi av världens ledande personer inom respektive ämne. Väldigt bra tidsfördriv.

TVdags – Tider för dagens alla TV-program enkelt tillgängliga helt gratis.

TVmatchen – Tider för dagens alla sportevent helt gratis i din iPhone.

Twitterrific – Smidig applikation för dig som aktivt använder Twitter. Här kan du logga in och hantera flödet för alla dina användare. Kräver en mindre summa för att bli av med reklamen men står du ut med den så är det ett smidigt gratisprogram.

I listan så har jag valt att inte ta med några spel eftersom det är oerhört individuell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *