Kategorier
Väskor

Hur vet man att en väska är äkta skinn?

Vill du ha en väska av äkta läder?

Idag finns det extremt många aktörer på marknaden att försöka sälja väskor, plånböcker och andra liknande saker i skinn och läder. Att ha riktigt bra produkter i äkta skinn är det däremot inte många som har, utan det är väldigt ofta plast inblandat i det hela, och detta försämrar inte bara själva väskans kvalitet, utan kan även försämra själva lädret och påverka det negativt.

Hur vet man att väskan är gjord av äkta läder?

För att veta om det är äkta läder eller skinn, kan man börja med att läsa informationslapparna på väskorna. Står det att det är äkta läder, så är man på rätt väg, men det är fortfarande inte säkert att hela väskan eller plånboken består av läder.

Nästa steg är att leta upp om man hittar något som kan vara plast, och här ska man verkligen inte luras. Plasten kan nämligen vara samma färg som lädret, men anledningen till att många använder det istället för hel-läder är att det är så mycket billigare med plast.

Om man hittar en yta som man tror kan vara plast, så kan man testa att antingen dra en nyckel eller något annat halv-vasst över ytan. Om det blir en färgskiftning på materialet, som försvinner när du drar fingret över det, så kan man konstatera att det är äkta läder.

Ytterligare ett sätt att ta reda på om det är äkta läder är att lukta på det. Nästan alla känner till lukten av läder. När det bär äkta läder så doftar det ju på ett speciellt sätt. äkta läder

Väska av äkta skinn

Ett sista sätt, som dock bara fungerar om lädret inte är behandlat, och som man bara kan få reda på om man köper väskan, är att testa den i ett blött klimat. Om en väska i äkta skinn blir blöt, och den inte är behandlat, så kommer den att färga av sig på kläder, vilket kan ses som väldigt negativt av många.

Nu för tiden är det inte lätt att hitta väskor i äkta läder, men det finns företag som till och med har varit med i tidningen för att de endast säljer varor av äkta läder.

Se nu till att du köper en väska av äkta läder med fri frakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *