Kategorier
Kläder

Från mysdress till Jumpsuit – Del 2

Så kom 2000-talet och framförallt 2007. Det var då som de norska studenterna Henrik, Knut och Thomas satt och spånade om den ultimata utstyrseln. De ville skapa ett klädesplagg som var riktigt bekvämt och som bara hade funktionen att vara det.

Nackdelen med mysdressen var två saker. För det första förknippades den med träning vilket inte deras plagg skulle göra, det skulle bara vara mysigt, skönt och avslappnade. För det andra ville de inte ha de obekväma muddarna som fanns på dessa kläder.

Jumpsuit

Det kan tyckas som en banal lösning men de revolutionerade modet. Genom att sy ihop en stor collagetröja med ett par mycket löst åtsittande mysbyxor hade de skapat en dress som fyllde dessa funktioner.

Muddarna var borta och den som försökte träna i dressen insåg snart att det var en omöjlighet eftersom den satt så löst. Världens första One Piece var skapad !

För det var så de kallade deras klädesplagg eftersom allt var ”En del”. One Piece för barn såldes bra och de försökte även sälja in sig mot studenter. Många studenter hade redan en studentoverall så steget skulle alltså inte bli så stort att gå över till One Piece.

One piece

Men att genomslagskraften skulle bli så stor hade de säkert inte väntat sig. År 2008 tämligen exploderade bloggar, twitter och andra sociala medier med åsikter om One Piece vilket även resulterade en enorm ökning i försäljning.

Det gjorde även att andra tillverkare tog efter och det övergripande namnet jumpsuits blev vad som började användas även om många fortfarande idag säger One Piece när de syftar på dessa plagg.

Jumpsuit och framtiden

De nyaste inom modet på jumpsuits är att utbudet på plagg som närmar sig andra klädesplagg allt mer ökar. De klassiska dräkterna som sitter löst och är perfekta att bara mysa i är fortfarande populära men även en underkategori s.k playsuit växer sig stark.

Playsuit ligger ofta i gränslandet mellan jumpsuit och klänning eller andra mer klassiska plagg. Vad som är en fluga och vad som kommit för att stanna är svårt att sia om men att utvecklingen går framåt är säkert.

Det återstår att se om affärsmännen en dag går till jobbet i en kavajformad jumpsuit istället för riktigt skjorta och kavaj. Blir det så är vi de första att applådera – Because we love it.

Ett svar på ”Från mysdress till Jumpsuit – Del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *