Kategorier
Barnkläder

Distinktion mellan baby- och barnkläder

Köp babykläder på nätet

Syftet med kläder i största allmänhet är att ge ett skydd mot kyla, värme och väta. Detta är de mest grundläggande syftena med kläder men de kan även användas till att förmedla en personlighet och status till omvärlden.

Vuxna köper i regel sina egna kläder men bebisar och barn har inte den möjligheten. Istället är de föräldrarna eller bekanta som införskaffar kläderna till de små. Men hur vet man då vad som är babykläder och vad som är barnkläder? Nedan följer en kort beskrivning.

Babykläder

Även bebisar är i behov kläder för att få ett skydd mot kyla och väta. Historien berättar att innan 1900-talets intåg så hade man inga kläder till bebisar, istället så lindade man in bebisarna i tygstycken och liknande.

Det överlägset mest populära plagget till babys är ”baby-bodyn” som är en form av heltäckande plagg som kan ha lite olika utformningar.

Det som ä viktigt att fundera över när man köper babykläder är framförallt att de är skonsamma mot bebisen hälsa, kläderna skall helst alltså inte innehålla några kemikalier, därför är ekologiska babykläder att föredra. Nuförtiden är det lika vanligt att köpa babykläder online som i vanliga butiker.

Barnkläder

Barnkläder blir aktuellt så fort bebisen vuxit ur bebiskläderna och börjar gå och så. Barnkläder skiljer sig från babykläderna genom att de är mer lika de plagg som kännetecknar vanliga kläder, exempelvis byxor och tröjor.

Precis som med babykläderna så är det viktigt att hitta barnkläder som är skonsamma mot barnens hy och kropp. Det är även viktigt att kläderna är rymliga så att blöja får plats och även att kläderna är enkla att ta av och på för barnet själv. Även barnkläder har blivit vanliga att inhandla via nätet.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att den största skillnaden mellan babykläder- och barnkläder är att babykläder mest likar heltäckande plagg medan barnkläder mer liknar traditionella klädesplagg såsom byxa samt tröja.

Köp dina babykläder med rabatt och fri frakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *