Kategorier
Träningsredskap

Crosstrainer – Träna effektivt

Träna säkert med crosstrainer

Den som någon gång har satt sin fot på ett gym känner antagligen till vad en crosstrainer är. De kallas ibland för en elliptisk träningsmaskin eftersom man rör sig genom mjuka, elliptiska rörelser som är mycket skonsamma för kroppen. Köp din crosstrainer fraktfritt.

Personer med ledproblem brukar ofta använda dessa verktyg eftersom de är skonsammare än till exempel ett löpband. För den som aldrig bekantat sig med en crosstrainer kan man enklast beskriva den som en blandning av ett löpband, en stepmaskin och en motionscykel.

Träna hela kroppen

Eftersom hela kroppen används när man motionerar med en crosstrainer är den ett utmärkt verktyg för att gå ner i vikt och öka muskelmassan på både över- och underkroppen.

Både benen och armarna används för att utföra de elliptiska rörelserna vilket innebär att även ryggen och magen tränas på samma gång. Allt detta gör crosstrainern till ett av de mest kompletta träningsredskapen man kan använda sig av.

Justera motståndet och hastigheten

Du kan enkelt ställa in crosstrainern under träningen så att du varierar intensiv träning i hög hastighet med kortare pauser då du får chans att återhämta dig.

Rörelserna man utför med framdrivna crosstrainers påminner om längdskidåkning med det enda undantaget att rörelserna är elliptiska. Det finns också bakdrivna crosstrainers även om dessa är lite mindre vanliga

Minska skaderisken med en crosstrainer

Även helt friska personer kan drabbas av överansträngning så det gäller att alltid träna med måtta, hur entusiastisk man än är. Crosstrainerns fördel är dock att den inte ger dig några lodräta stötar vilket innebär att det är en säkrare träningsmaskin än de flesta andra alternativ som i vissa fall kan ge ledproblem efter en längre tids användning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *