Kategorier
Hundar

Att tänka på när du skaffar hund

Att skaffa hund

Går du kanske i tankarna att skaffa hund. Då är det en hel del du måste tänka på. Först och främst måste du hitta en hundras som passar dig. Detta är något som inte är helt lätt då det finns en hel del hundraser att välja mellan.

Välja hundras

När du ska välja hundras är det bra att utgå från hur du är som person. Är du en väldigt aktiv person finns det ett helt annat urval av hundraser än om du är en mindre aktiv person som kanske bor i storstadsmiljö.

Det viktigaste är att hunden inte blir en soffhund eller prydnad. Oavsett vilken hundras du ska skaffar måste hunden ha ett syfte i sitt liv. Du måste också kunna tillbringa en hel del tid med din hund varje dag. När hunden är valp måste du vara med den 24 timmar om dygnet.

Vardagen med hund

Hur löser du det med jobb och allt. Det är dessa typer av frågor du behöver ställa dig själv. Orkar du gå med hunden när det är kallt och regnar. Är ditt största intresse att resa kanske en hund inte är den bästa idén.

Vet man med sig själv att man har tid att gå ut med hunden 5-6 ggr varje dag, har gott om tid för hunden, har vänner och bekanta som kan hjälpa till då är det bara att köra.

Skaffa valp

Första steget är att hitta kennlar som föder upp den ras du är intresserad av. Då får du hälsa på och träffa valparna samt få mer information om hundrasen. Dessutom det viktigaste, du får träffa hundrasen i verkligheten.

Det kanske inte var alls som du tänkt dig utan du kanske vill ha en helt annan hundras. Därför är det väldigt viktigt att träffa den hundras du ska köpa några gånger innan du bestämmer dig. Då upptäcker du också så att du inte är allergisk.

Försök att kolla upp den kennel du ska skaffa hund ifrån så noga som möjligt. Det finns tyvärr dåliga kennlar också precis som i allt annat här i världen. Lycka till med hundköpet!

Kategorier
Belysning

Bra ledlampor för hemmet

Köpa led lampor till hemmet

Det som tidigare var en bagatell, kan idag uppfattas som ganska krångligt av många. Nämligen att handla lampor. Förr behövde man bara hålla reda på vilken sockel en lampa skulle ha, och hur starkt den skulle lysa, så köpte man en sådan glödlampa.

Idag däremot, när de vanliga glödlamporna håller på att försvinna ur handeln, måste vi lära oss att tänka om. Och vi måste lära oss lite om de olika alternativen som finns till glödlamporna, så att vi får rätt belysning på rätt plats.

Ledlampor på väg uppåt

Det är nämligen inte längre bara lågenergilamporna som gäller som alternativ. Ledbelysning är en variant av belysning som är på stark frammarsch.

Ledlampor, eller lysdioder som de också kallas, användes tidigare mest som dekorationsbelysning. Namnet LED är en förkortning av Light Emitting Diode, därav smeknamnet lysdiod.

De flesta tänker kanske på färgade ljuspunkter eller ljusslangar när man talar om ledbelysning, men numera kan man också få vitt sken, och till och med varmvitt, vilket gör det möjligt att använda ledlampor även till vanlig belysning i hemmet.

Ledlampa

Det finns de som anser att ledlampor är det största som hänt på belysningsfronten sedan elektriciteten infördes i hemmen, och visst är det en revolutionerande uppfinning. Du kan nämligen inte bara köpa bra ledlampor till vanliga armaturer, eller för att piffa upp bilen eller inredningen.

Belysning

På grund av att belysningen handlar om dioder som kan vara mycket små, kan man helt enkelt bygga in ledbelysningen i lampor redan när de tillverkas, och dessa lampor håller ända upp till 20 år. Du slipper alltså helt bekymret med att skaffa nya lampor när de gamla går.

Dessutom förbrukar en bra ledlampa mycket mindre el än den vanliga glödlampan, vilket gör att du som ägare av ledbelysning sparar en hel del pengar.

Ledbelysning ger dig alltså ett stort urval, samtidigt som det hjälper dig att spara både miljöresurser och pengar när du väljer denna typ av belysning. Det är med andra ord ett hållbart, funktionellt och smart val.

Det var svårt för några år sedan att tro att det skulle finnas så mycket att välja på den dagen glödlamporna skulle fasas ut. Länge såg det ut som om vi skulle få nöja oss med de vanliga lågenergilamporna, som ofta har ett kallt och platt ljus. Men så, som genom ett trollslag, dök det upp den ena smarta lösningen efter den andra på marknaden. Och kronan på verket kanske ledtekniken kan anses vara. Möjligheten att bygga in belysningen i lamporna är förstås en enorm tillgång, men du kan också hitta bra ledlampor för dina gamla armaturer med de vanliga traditionella socklarna.

Kategorier
Hundar

Köpa hundtillbehör på Internet

Hundtillbehör – att försvara ett behov

Att köpa hundtillbehör med fri frakt är ett av de största nöjena man får som hundägare – förutom hundägandet i sig. Känslan av att hitta ett riktigt snyggt hundhalsband, en perfekt sele eller den absolut bästa klövjeväskan är svår att slå.

Vi är många som lever för de stunderna. Som väntar på att just det halsbandet ska släppas i en ny färg. Som skriker av lycka när hundkopplet man har spanat på i evigheter äntligen börjar säljas i Sverige. Som hatar kyla men älskar vinter – för då får man köpa ett nytt hundtäcke.

Tyvärr så är det så, som med allt annat gott, att det även finns problem. Hur mycket du än älskar att köpa hundtillbehör så kommer alltid kritiska röster att höjas.

”Hundtillbehör igen, hur mycket behöver du egentligen?”, ”Behöver du verkligen så många hundhalsband?”, ”Har du verkligen råd med alla hundtillbehör du köper?”. Vi förstår – men det finns de som inte gör det.

För att hjälpa dig att motivera ditt hundtillbehörsbehov så har vi sammanställt en lista med olika argument som du kan använda dig av. Alla är beprövade och effektiva mot kritiker och skeptiker.

”Vi tränar inför tävling”

Med det här argumentet kan du bortförklara många köp. Hundvärlden innehåller en mängd olika tränings- och tävlingsgrenar som ingen egentligen kan hålla koll på.

Det fina är att många inte vill verka okunniga, därför kan du lätt komma undan med att du behöver åtta olika hundselar för din apportspårfreestyleträning.

”Veterinären säger faktiskt”

Veterinärargumentet är ett välbeprövat sådant. ”Varför jag behövde köpa hundtillbehör för 1500 kronor? Veterinären sa att jag skulle göra det!”

Vill du vara säker på att undvika en diskussion som kan avslöja dig så kan du hitta på en sjukdom som har med hundens analsäckar att göra. Ingen vill prata om analsäckar.

”Ny forskning har visat”

”Ny forskning visar faktiskt att hundar behöver minst fyra olika bäddar för att trivas, det motsvarar olika typer av underlag i naturen.”

Forskningsargumentet fungerar ofta på människor som är lite mer kritiska mot dina hundtillbehörsköp. Säger de mot dina häpnadsväckande forskningsresultat så kan du alltid be om tid för att skaffa fram källor.

Då vinner du åtminstone en vecka vilket ger dig gott om tid att handla upp lönen.

”Vi vildmarksmänniskor vet”

Du behöver inte vandra för att använda dig av vandringsargumentet. Idag råder det en sundhetshysteri där särskilt vandring och vildmarksliv har blivit populärt.

Motiverar du månadens inköp av hundtillbehör med att dina vandringsturer har slitit på förra månadens så kommer ingen säga mot. För alla vet ju hur det går till i vildmarken – och vet de inte det så kommer de ändå inte våga erkänna det.

Använd argumenten noga

Använd dina nya argument noggrant och med omsorg, tänk på att det kan bli jobbigt om du använder mer än en motivering till samma person. Spelar du dina kort rätt så kan du snart handla dina hundtillbehör ifred – långt borta från gnäll och tjat.

Kategorier
Hundar

Säkerhet för din hund

Hund och säkerhet

När man skaffar barn så funderar man ju mycket över barnsäkerhet och köper på sig diverse barnsäkerhetsprylar som bilbarnstolar, elektroniska babyvakter, låd- och skåpspärrar, säkerhetssele till barnvagnen och massor av andra säkerhetsprodukter med fri frakt av olika slag.

Men hur är det när vi skaffar hund?

Tänker vi lika mycket på säkerheten för våra fyrfotade familje-medlemmar? En del hundägare har säkert superkoll på alla smarta hundartiklar man kan och bör köpa redan innan hunden kommer hem, medan andra kanske inte fullt ut har funderat över det här med hundens säkerhet.

En sak som jag inte tänkte på innan jag satte mig in i det här med hundartiklar var hur viktigt det är med rätt hundbur – faktiskt hade jag knappt ens reflekterat över varför man behöver en hundbur över huvud taget.

Transporter i bilen

De flesta hundägare behöver ibland transportera sin hund i bilen. Det kan handla om en utflykt till skogen, en tur till veterinären, för att hälsa på vänner eller kanske för att man ska åka på husvagnssemestern med familjen på semestern.

Oavsett om man ska åka på långa eller korta resor med hunden i bilen är det viktigt att säkerställa att alla reser säkert och bekvämt.

Hundartiklar

Hundburen är kanske den viktigaste bland de hundartiklar man köper för hundens säkerhet, men en hundbur skyddar också de människor som åker med i bilen – en hund som sitter lös slungas framåt vid en krock och här kan det handla om en enorm krockkraft på flera ton om hunden är tung och bilens hastighet hög.

Då vill man som människa och förälder inte att man själv eller ens barn ska få hunden över sig. En hundbur förankras säkert i bakluckans golv och sitter då fast ordentligt i bilen. När du ska välja hundbur bör du vara noggrann med storleken.

Bra för hunden

En för liten hundbur blir förstås trångt och klaustrofobiskt för en hund, men en för stor hundbur är värre eftersom krockkraften som din hund utsätts för vid en olycka blir högre i en för stor bur. Det finns väldigt trevliga och fina hundburar i stål med snygga canvasöverdrag att köpa på nätet samt andra hundartiklar och grooming tillbehör på nätet.

Bädda i hundburen med en mysig hundfäll som hunden känner sig trygg med, några fina hundleksaker som hunden tycker om, kanske lite hundgodis eller ett ben att tugga på och eventuellt några andra smarta hundartiklar.

Med lite planering och rätt hundartiklar får din hund en trevlig, bekväm och säker resa i bilen.

Kategorier
Kosttillskott

Vitamintillskott skadar din hälsa?

Vitamintillskott

Det blir allt vanligare att äta vitamintillskott, vanligen i form av kapslar. Vitaminer är livsnödvändiga och om du inte får i dig tillräckligt med vitaminer, mineraler och näring i din kost är det många som funderar på att börja använda ett tillskott på vitaminer.

I den här artikeln kommer jag ta upp att det även finns en baksida med tillskotten – är de verkligen så nyttiga som man kan tro? Skall du köpa vitamintillskott, så gör det utan fraktkostnad.

Skadeverkan och bieffekter

En färsk dansk studie visar på att det inte bara ger positiva effekter (de effekter man önskar) av tillskotten på vitaminer. Så om du väljer ett tillskott för att förbättra din hälsa kan du få en tankeställare här. Studien visar nämligen att kapslar/piller som innehåller vitaminer får ökad risk av att dö i förtid jämfört med en person som inte äter tillskott.

Vitamintillskott

Svenska myndigheter tar dock inte studien på allt för stort allvar, och just vitamintillskotten är något som delar forskare runt om i världen. Många hävdar att man inte kan lura kroppen genom att ta ett piller och få i sig alla nödvändiga vitaminer man behöver.

Den här studien kommer från Copenhagen Trial Unit som håller till vid Rigshospitalet i Köpenhamn och gjort försök med ungefär 300 000 personer runt om i världen. De gjorde experiment med både A, C, och E-vitamin och betakaroten. Vissa personer fick tabletter utan tillskott för att testa placebo-effekter.

Svenska livsmedelsverket

Svenska livsmedelsverket håller kvar vid sin åsikt och riktlinje att vitamintillskott oftast inte är nödvändigt för vanliga personer, och rekommenderar i stället en varierad kost och att man då får i sig tillräckligt med vitaminer ändå.

Ett argument är att man inte kan överdosera vitaminer i form av mat men däremot finns det en risk med överdosering när man äter kapslar eller piller i form av tillskott. De anser i princip att det inte går att kompensera dålig kost med att stoppa i sig kemikalier.

Kategorier
Barnkläder

Köpa ekologiska barnkläder

Varför handla ekologiska barnkläder?

Det finns en uppsjö av anledningar men för oss på Småfrön barnkläder är det speciellt två saker av största betydelse, ekologiska barnkläder är både bra för miljön och barnen.

Det rekommenderas ofta att nyfödda barn bör använda miljö-certifierade kläder, detta för att undvika irritation och utslag som gärna uppstår på spädbarnets hy. Köp dina barnkläder fraktfritt.

Var noga med barnkläderna

Viktigt att tvätta upp nya säng och barnkläder före förtäring. Använd gärna ett skonsamt tvättmedel, den lilla babyns känsliga hy bör skyddas på bästa sätt och vis.

Tips är att också använda något som skyddar lilla hjässan, en babymössa bör därför bäras under hela det första året, den skyddar mot solens UV-strålar och hjälper barnet att behålla kroppsvärmen på ett bra sätt.

Miljöcertifierade, ekologiska barnkläder

Det finns många olika sorters miljöcertifieringar, och fler tillkommer efterhand. Förutom att alla dessa har en sak gemensamt, att de tänker på miljön, så kan man ju faktiskt vilja veta exakt vad de olika stämplarna står för.

Då är Google ett perfekt hjälpmedel, där hittar man det mesta om de olika miljövalen av kläder. Några vanligt förekommande certifieringar som vi ofta stöter på i vardagen är Oeko-Tex, Made in green, Fair Trade och GOTS certifiering.

Googla dig fram

För att ett plagg ska få bära någon av dessa certifieringar finns det olika krav som måste uppfyllas, ofta handlar det om ett material som är behandlat och framställt på ett godkänt sätt. Det kan vara allt ifrån ekologiskt naturläder till det kanske vanligast förekommande i kläder, ekologiskt odlad bomull.

Det finns även krav att människorna som arbetar kring produkterna, arbetar efter uppfyllda villkor. Det är verkligen roligt att se att många klädmärken och kedjor arbetar aktivt för en bättre miljö. Vi gillar detta tänk och anser givetvis att det är en avgörande del för hur framtiden kommer att påverkas.

Köpa ekologiskt

Så, om ni går i tankarna att köpa ekologiskt, besök gärna vår butik och kolla in utbudet. De flesta av våra klädmärken är miljövänliga och/eller ekologiska barnkläder och babykläder, färgglada rättvisemärkta kläder till barn i åldern 0 till 6 år.

Kategorier
Presenter

Presenter på nätet

Köpa present på Internet

E-handel, det vill säga försäljning av tjänster och varor på Internet, slår ständigt nya rekord. Det gäller alla typer av varor och tjänster, från köp av abonnemang för mobiltelefonen till roliga prylar som är perfekta som presenter.

Det finns egentligen inga begränsningar för vad du kan köpa på nätet. Du kan till och med köpa bilar! Du skall absolut se till att du köper dina presenter så billigt som möjligt och helst med fri frakt.

Handla fraktfritt på nätet

Det blir allt vanligare att man köper presenter på nätet. Den främsta anledningen är kanske, precis som för övrig e-handel, att det är enklare än att gå ner på stan och leta efter den perfekta presenten i stans alla butiker. Det finns dock många andra fördelar med att köpa presenter på nätet.

Snabbt och enkelt

Utbudet är en stor fördel. Oavsett hur länge du ränner omkring i stans alla butiker och gallerior, så kan du ha svårt att hitta den perfekta presenten. Utbudet är helt enkelt begränsat.

På nätet finns inga begränsningar över huvud taget. Oavsett vad du söker kan du vara säker på att hitta en bra present. Det finns minst en webbutik för varje tänkbart tema.

Lägre priser på nätet

En annan fördel är priset. Det går inte att överlag säga att det alltid är billigare att handla på nätet, men oftast är det så. Tänk bara på att räkna med frakten i priset! Kopplat till detta är att du enkelt kan jämföra priser på nätet.

Du kan antingen besöka ett par webbutiker som har ett likartat produktutbud och göra dina egna prisjämförelser, eller använda dig av någon av sökmotorerna för varor på nätet.

Presenttips på nätet

Men, om du inte vet vad du ska köpa i present, hur gör du då? Nätet är fullt av information och det finns både forum och bloggar som fokuserar på presenttips.

Du kan räkna med att hitta mängder av bra presenttips bara genom att göra sökningar i Google eller någon annan sökmotor. Dessutom är det en del av webbutikerna som har presenttips på sina egna sidor.

Kategorier
Teknik

Populära spelkonsoler

Coola spelkonsoler

Många, många människor – unga som gamla tycker om att lira tv-spel. Det är för många människor ett perfekt sätt att koppla av och stimulera fantasin. Spelkonsoler är ofta enkla att använda och man behöver inte vara särskilt teknisk för att komma igång med att spela.

Man behöver ofta bara koppla in spelkonsolen till en tv-apparat och fixa med ett par enkla inställningar, så är spelen redo att börja liras. Du köper dina spelkonsoler med fri frakt.

Speltitlar och spelgenrer

Det finns en oändlig mängd speltitlar och spelgenrer att välja bland. Man skulle kunna hävda att inom tv-spels världen finns det något för alla. Grabbar lirar gärna action-, racing- eller sportspel, medans många tjejer och kvinnor tycker om spel där man kan bygga spelkaraktärer, t.ex the Sims, eller spel där man kan dansa och sjunga.

Det är inte enbart yngre människor som lirar tv-spel – på senare år har en del äldreboenden köpt in spelkonsoler för att hålla gamla människor aktiva. Vem hade för tio, femton år sedan trott att det kommer liras bowling, tennis och golf på äldreboenden – via en spelkonsol?

Nintendo Wii

Det finns många som tycker att Nintendo Wii är den absolut bästa spelkonsolen för barn och barnfamiljer. Många spel utvecklade för Nintendo Wii passar just yngre barn och man kan vara många som lirar samtidigt (hela familjen kan lira samtidigt).

Playstation 3

Playstation 3 erbjuder en fantastisk prestanda och har även en inbyggd blu-ray spelare.

Xbox 360

Xbox 360 har precis som Playstation 3 en fantastisk prestanda. Xbox 360 lanserades av Microsoft år 2005 och har sedan dess släppts i flera olika uppdaterade varianter.

Xbox Live – en populär prenumerationstjänst möjliggör att man kan spela och kommunicera med andra gamers i realtid via en internetuppkoppling. En annan populär funktion som tillkommit på senare år är Xbox Kinect – en spelkontroll där man kan styra en massa häftigt med sin röst eller rörelser.

Kategorier
Kläder

Mjukisbyxor – Ett älskat plagg

Mjukisbyxor – Ett måste i vardagen

Visst är det härligt att slå sig ner i soffan med en kall dryck och en bra film efter en veckas hårt jobb. Upplevelsen förstörs dock ifall du sitter i din soffa med ett par hårda, tighta och svettiga jeans.

Mjukisbyxor är därför ett måste när du vilar och varvar ner, oavsett helgdag eller vardag. Vidare i texten kommer vi beskriva vad mjukisbyxor är, hur de fått sitt namn samt varför de är just ett måste i din vardag!

Träning och aktivitet

Ett par mjukisbyxor är ett plagg som oftast förknippas med träning och aktiviteter. Dock har plagget blivit ett allt viktigare plagg i våra garderober. Det eftersom vi föredrar att vistas i skönare och bekväma kläder än i mer formella och stela. Namnet mjukisbyxor kommer ifrån byxornas mjuka tyg.

I midjan på byxorna finnes ofta resår eller snören som hjälper till att hålla byxorna uppe. Byxorna anses dock vara aningen mindre ”fina” än jeans eller andra byxor, det eftersom de ofta förknippas med just idrott och aktiviteter.

Men med dagens utveckling och det stora träningsintresse som finns bland Sveriges befolkning här även mjukisbyxans charm ökat!

Fritidsplagget nummer 1

Men varför är då mjukisbyxor ett måste i din vardag? I och med att du med största sannolikhet arbetar eller studerar (eller bara tar det lugnt) på dagarna bör du under din fritid klä dig bekvämt! Forskning visar också att låta killarnas kronjuveler mår bättre när de har det svalt och luftigt, då är nämligen sannolikheten att kunna skaffa barn större.

Om inte det vore anledning nog så kan vi säga att mjukisbyxor är väldigt enkla att ta på sig och slänga av sig. De är också helt OK om de är lite skitiga och du behöver inte skämmas ifall du torkar av dina smutsiga händer på dom.

Så, vi rekommenderar dig att köpa dig ett par sköna mjukisbyxor utan frakt, som du är bekväm i och som du kan ha på dig när du lutar dig tillbaka och njuter efter en hård dag! För. det tycker vi verkligen att du förtjänar!

Kategorier
Shopping

Hemsida om shopping online

Denna rekommenderar jag

Funderar du också på att börja shoppa online? Då tycker jag att du först ska besöka någon hemsida om shopping online för att läsa lite om ämnet, få tips och idéer samt mycket annat.

Där kan du bland annat läsa mer om de bästa fördelarna med shopping online samt lära dig hur du hittar de allra lägsta priserna på de produkter som just du vill ha.

Populärt shopping online

Shopping online har ju blivit otroligt populärt på den senaste tiden. Det beror på att det finns så många fördelar med att göra sin shopping online. Många verkar ha börjat inse det nu eftersom nästan alla verkar handla på nätet nu för tiden. I olika stor utsträckning förstås.

Men i vilket fall så tycker jag även att du ska börja handla på nätet. Så att du själv får uppleva alla de fördelar som finns med att göra det. Du kommer bli förvånad över hur pass mycket bättre det är att handla på nätet än att handla i en vanlig butik.

Handla på webben

Ifall du fortfarande inte är säker på att du vill testa på shopping online så bör du följa mitt råd och läsa mer om ämnet på någon hemsida om shopping online. Du kan handla dina produkter helt utan frakt på många webbplatser.

Varför ska shoppa online?

För mig är det viktigaste, och den största anledningen till att jag valt att börja shoppa online, att det är så pass mycket billigare. Det finns mycket bra förutsättningar att kunna hitta riktigt låga och förmånliga priser på internet.

Det enda som krävs är att man är lite ihärdig och letar efter det man vill ha, nämligen bra priser. För med det gigantiska utbudet av produkter och återförsäljare som finns på internet så är det fullt möjligt att hitta bra priser på de produkter som man vill ha.