Kategorier
Skrivare

Bläckstråle- eller laserskrivare?

Köpa skrivare på nätet

Att välja mellan laser eller bläckstråleskrivare kan vara ett svårt beslut. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till som kan vägleda konsumenten till ett bättre beslut.

Den viktigaste av dessa är priset, både initialkostnaden och de långsiktiga utgifterna för förbrukningsmaterial är avgörande för om en viss modell innebär ett bra köp eller inte.

De olika skrivare patrontyperna säljs till högst varierande priser, vissa är klart mer kostnadseffektiva än andra. Innan konsumenten tar beslut kan det vara ett gott stöd i processen att först räkna ut vad som blir billigast i längden.

Vid inköp av bläckpatroner och toners till skrivare finns det dessutom mycket att vinna på att jämföra priser från olika leverantörer. Renodlade bläck- och toner återförsäljare på nätet är ofta betydligt billigare.

Kostnader

Bläckstråleskrivare är mycket billiga och de enklaste modellerna kommer med en prislapp på under 500 kronor. Patronerna är billigare än laser toners men de kan inte de skriva ut så många sidor.

Den genomsnittliga bläckpatronen kan skriva ut ca 500 sidor och kostar runt 200 kronor. Detta motsvarar en kostnad om 40 öre per sida. Detta kan tyckas som en liten utgift men med flera utskrifter om dagen blir det snabbt en ganska hög årlig utgift.

Hur är det då med laserskrivare?

De flesta hemanvändare har hittills undvikit att investera i en laserskrivare eftersom de tidigare varit betydligt dyrare. Priserna har dock kommit ned ordentligt och det går att hitta en hyfsad laser för under 1000 kronor.

En laserskrivare för fyrfärgstryck är fortfarande väldigt dyr men för den som bara skriver ut textdokument kan en laserskrivare vara det smartaste valet.

I slutändan beror det inte bara på priset utan vilka typer av utskrifter som skrivaren skall användas till som avgör om en laser- eller en bläckstråleskrivare är det bästa valet. Det beror också på mängden dokument som skrivs ut.

Besparingar med skrivare

Besparingarna på utgifter för bläckpatroner och toners blir märkbar först om användaren skriver ut några tusen dokument per år. Vid sporadiska utskrifter är de långsiktiga förbrukningskostnaderna inte lika avgörande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *