Kategorier
Skor

Billiga converse skor – köpa inrikes eller utomlands?

Köpa Converse på nätet

I samma stund som våren gör sitt antågande börjar modeintresserade över hela Sverige att genast se över vilka sneakers som kan bäras med stolthet ytterligare en säsong, samtidigt som de uppdaterar shoppinglistan med vilka nya sneakers som ska inhandlas.

Ett säkert vårtecken i denna anda är alla trådar, bloggar och inlägg på nätet som handlar om var någonstans man kan köpa billiga converse.

Givetvis skiljer sig priset åt mellan olika converse skor, beroende på vilken slags modell, färg och design man är ute efter, men det vanliga svaret på denna fråga är att man ska vända sig till en webbshop utanför Svea Rikes gränser. (Vanligt förekommande i prisspekulationerna runt billiga converse skor är Amazon.com).

Jag skulle dock vilja påstå att dagarna då man kunde spara åtskilliga hundralappar på att beställa converse skor utomlands är förbi. Åtminstone om du är nogräknad med att du får äkta converse.

(De tämligen usla Converse – kopiorna som många svenskar bär med sig hem från Thailand lämnar jag helt utanför diskussionen. Här åsyftar jag enbart converse skor av äkta fabrikat, inget annat.)

Converse skor & förändringar i prisläget

Dessa förändringar i prisläget har inte så mycket att göra med att priserna höjts utomlands, utan snarare med att de har sänkts i Sverige.

Globalisering, ökad konkurrens och alltfler nya e-butiker inom mode och skor har lett till att priserna på converse har pressats allt längre nedåt.

Numera är det alltså fullt möjligt att beställa ett par äkta, klassiska All Star Chuck Taylor Converse för runt fyra, femhundra kronor – och ibland, under kampanjer eller rea, ännu lägre.

Billiga Converse

Är du på jakt efter ett par converse skor till barn, så var det till exempelvis inte så länge sen som jag såg ett par svarta Chuck Taylor All Star i klassisk modell för under tre hundra spänn.

Vilket, om man jämför med prisläget för bara ett par år sedan, får betecknas som en markant förändring.

En annan faktor som bör nämnas i sammanhanget är tullavgiften. Det vill säga att om du beställer ett par converse skor utomlands så kommer du med all sannolikhet att behöva pröjsa en extra kostnad för tull (även kallad för ”importavgift”).

Spara pengar

Rent konkret kan detta innebär åtskilliga hundralappar extra på den slutlig summan och följaktligen förvandla ditt förmodade inköp av ”billiga converse” till exceptionellt dyra converse.

Här kan du exempelvis få koll på den billigaste e-butiken för olika slags modeller och färger, som exempelvis röda converse eller vita converse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *