Kategorier
accessoar

Bälte – en tidlös modeaccessoar

Köpa bälte på nätet

Skärp och bälte är modeaccessoarer som hängt med oss genom decennier oavsett vilken modetrend som varit aktuell. Vissa modeller verkar till och med vara tidlösa då de i stort sett inte har ändrats i form eller material sen sekelskiftat.

Populära skinnbälten

Exempelvis så har populära läderbältet i brunt eller svart med ett metallspänne varit något som vi burit väldigt länge, både i praktiskt syfte men även som en modeaccessoar.

Bälte och skärp är synonymt och betyder samma sak även om man ofta refererar till ett kvinnligt bälte när man pratar om skärp. Du köper självklart dina bälten och skärp på nätet med fri frakt.

Skärpet är ofta tunnare och har ett nättare utförande än motsvarande för män. Idag förekommer dock alla olika variationer för herr och dam vad gäller material och utseende.

Bälten till olika tillfällen

Olika bälten passar bra till olika tillfällen. Ibland vill man kunna förstärka sina klädesplagg eller så kan syftet vara rent praktiskt att få kläderna att sitta på plats.

Många väljer sitt bälte med omsorg och matchar det med sina kläder och övriga accessoarer både vad gäller form, material och färg. Nedan finns några tips på hur man kan kombinera och välja efter tillfälle.

Diskreta bälten

Vid strikt klädsel som exempelvis en kostym eller arbetskläder väljer man ofta ett bälte som inte sticker ut i färg eller form. Ett mörkt läderbälte är ett bra val till en kostym där man vill att det smälter in i klädseln och ser propert ut.

På sommaren passar ett tygskärp extra bra när man ofta använder lätta och tunna sommarkläder. Här kan man använda i stort sett vilka färger som helst och det är bara fantasin som sätter gränser för hur man kombinerar färger, material och form.

Skärp

Man kan använda ett skärp för att dela av en klänning snyggt och samtidigt framhäva figuren. Färg, material och form kan varieras och gärna matchas med övriga accessoarer.

När man har kläder där både ovandel och byxor/kjol går i samma nyanser kan det vara snyggt att använda bältet som en linje och avdelare som skiljer överkropp från underkropp.

Speciellt för långa personer är detta snyggt för att motverka ett allt för långdraget intryck. I detta fall skall man välja ett bälte i en färg som skapar en kontrast mot kläderna. Exempelvis en mörk färg om ens kläder är ljusa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *