Kategorier
Hundar

Att tänka på när du skaffar hund

Att skaffa hund

Går du kanske i tankarna att skaffa hund. Då är det en hel del du måste tänka på. Först och främst måste du hitta en hundras som passar dig. Detta är något som inte är helt lätt då det finns en hel del hundraser att välja mellan.

Välja hundras

När du ska välja hundras är det bra att utgå från hur du är som person. Är du en väldigt aktiv person finns det ett helt annat urval av hundraser än om du är en mindre aktiv person som kanske bor i storstadsmiljö.

Det viktigaste är att hunden inte blir en soffhund eller prydnad. Oavsett vilken hundras du ska skaffar måste hunden ha ett syfte i sitt liv. Du måste också kunna tillbringa en hel del tid med din hund varje dag. När hunden är valp måste du vara med den 24 timmar om dygnet.

Vardagen med hund

Hur löser du det med jobb och allt. Det är dessa typer av frågor du behöver ställa dig själv. Orkar du gå med hunden när det är kallt och regnar. Är ditt största intresse att resa kanske en hund inte är den bästa idén.

Vet man med sig själv att man har tid att gå ut med hunden 5-6 ggr varje dag, har gott om tid för hunden, har vänner och bekanta som kan hjälpa till då är det bara att köra.

Skaffa valp

Första steget är att hitta kennlar som föder upp den ras du är intresserad av. Då får du hälsa på och träffa valparna samt få mer information om hundrasen. Dessutom det viktigaste, du får träffa hundrasen i verkligheten.

Det kanske inte var alls som du tänkt dig utan du kanske vill ha en helt annan hundras. Därför är det väldigt viktigt att träffa den hundras du ska köpa några gånger innan du bestämmer dig. Då upptäcker du också så att du inte är allergisk.

Försök att kolla upp den kennel du ska skaffa hund ifrån så noga som möjligt. Det finns tyvärr dåliga kennlar också precis som i allt annat här i världen. Lycka till med hundköpet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *