Kategorier
Presenter

Att köpa en present till chefen

Present till chefen

Om du någon gång tänk på att köpa en present till din chef så bör du nog tänka igen. Att köpa en present till sin chef är inte att köpa till vem som helt. Många köper sina presenter på nätet med fri frakt.

Det borde vara det men, du har en relation till din chef via ditt arbete och därför är det extra viktigt att tänka till om du väljer att köpa en gåva till honom eller henne.

Först och främst så måste du första att köpa en present till sin chef inte ses med blida ögon av alla. Det kan till och med vara orsaken till en splittring på en arbetsplats eller inom ett arbetslag.

För att undvika detta har jag satt samman lite tips och råd för att det ska gå så bra som möjligt!

1 – Se till att få med alla

För att presenten ska bli bra krävs det både att ni som köper den slår era kloka huvuden ihop och att alla är ense om att present verkligen ska köpas.

Det ni bör börja med är att ta upp er idé om att köpa en present på fikan, eller vid något annat tillfälle er chef inte är med. Det viktigaste är att få kläm på känslan inom gruppen och vilka som kan tänkas vilja vara med. Nyckeln till framgång är att fråga alla men att inte hindras om några väljer att avstå.

2 – Två hjärnor är bättre än en

Nu när ni har ert presentgäng slå ihop era kunskaper om chefen, gå igenom vad han/hon fick i födelsedagspresent i gåva a frugan och pussla samman allting.

Försök att dra er till minnes vad chefen ofta pratar om då det inte snackas jobb, alla kommer att kunna bidra. Försök sedan att sålla och skriva ner informationen så att ni kan börja bearbeta den.

3 – Välja present metoden

Att välja en present när många personer är iblandade kan tyckas vara svårt, ju fler kockar desto sämre soppa som ni vet. Men det behöver inte vara så, en grupp besitter ett kollektivt högre intellekt än dess enskilda medlemmar så länge alla kommer till tals på samma sätt.

Det gör ni genom välja present metoden. Den fungerar som melodifestivalen, skriv ner alla förslag på presenter. Därefter skriver ni ner vilken ni tycker är bäst, den bästa får ett poäng och den sämsta det lägsta poängen.

Sedan redovisar ni era poäng och allt sammanställs på en tavla. Den present vars slutpoäng är lägst är också den som gruppen tycker är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *