Kategorier
Intimt

Ägglossningstest

Köpa ägglossningstest på nätet

Om du försöker bli med barn har du säkerligen redan hört att man är som mest fertil under ägglossningen. För att ta reda på när ens ägglossning sker kan man enkelt räkna ut detta ungefär i alla fall.

Vad man gör är helt enkelt att räkna 14 dagar baklänges från ens sista dag i menscykeln. Har man till exempel en menscykel på 27 dagar vet man att ägglossningen sker ungefär runt 14 dagar före den 27’e dagen i ens menscykel.

Detta ger oss 27 – 14 = 15. Alltså någon gång runt den 15’e dagen i din menscykel har du ägglossning. På detta vis kan man enkelt beräkna sin ägglossning.

Men, detta är som sagt ungefärligt. Allt mellan 12-16 dagar före sista dagen i ens menscykel är även det helt normalt och för att vara säker på när ens ägglossning sker finns det så kallade ägglossningstester att använda sig av.

Testen säljs på Internet

Dessa säljs bland annat på apoteket och även på internet så de är inte speciellt svåra att få tag på. De flesta ägglossningstester görs genom urinprov. Antingen om man kissar direkt på stickan eller om man använder en bägare. I de flesta fall får man med 7 stickor så att man kan prova sig en hel vecka.

För bäst resultat bör man testa sig en gång per dag mellan 10-20, och försöka genomföra alla tester ungefär vid samma tidpunkt för att de ska bli så rättvisa som möjligt. Att tänka på är även att inte dricka mycket vatten före man testar sig då detta kan spä ut det hormon man mäter.

Även så bör man heller inte gå på toa ett par timmar före man tar ett ägglossningstest.

Med ägglossningstest mäter man nämligen om en ökning skett av det hormon som aktiverar själva ägglossningen. Detta hormon ökar ofta rätt kraftig drygt ett dygn före själva ägglossningen startar.

Genom att med hjälp av ägglossningstester få reda på när ägglossningen sker kan man maximera sina chanser till att bli gravid.

Man ska däremot inte använda ägglossningstest för att förhindra graviditeter, det vill säga som någon form av preventivmedel då man alltid riskerar att bli gravid, även fast sannolikheten minskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *