Kategorier
Skönhet

3 tips till dig som vill behandla din acne

Acnebehandling hemma

Det är många som drabbas av acne under puberteten och kan vara allt från lindrig till mer allvarlig. Oavsett form är det ingenting man vill ha och det finns många som kämpar aktivt med att behandla sin acne. Är du kanske en av dem?

I så fall kommer här 3 tips till dig med acne. Kanske har du provat dem, kanske har du inte. Det är svårt att säga om dessa behandlingar fungerar eller inte då det är olika från person till person samt hur allvarlig ens acne är.

Acnebehandlingar

En intressant acne behandling jag läste om var äggbehandling. När du ska ta dig ett bad förbereder du en skål med rå äggvita. När du sjunkit ner i badet tar du äggvitan och smörja ut på ansiktet och samtidigt njuter av badet.

Efter 10-15 minuter kommer äggvitan ha stelnat och det är dags att ta av den. Skvätt lite vatten på ansiktet och ta försiktigt bort äggvitan. Denna behandling kommer att få din hud att kännas mjuk och len.

Äggvitan har en bra effekt på din hud med andra ord, oavsett om du lider av acne eller inte. Kan vara värt ett försök även fast det kanske känns lite sådär att smeta in ansiktet med äggvita.

Nya tips för din acne

Nästa tips är faktiskt enklare och egentligen bara ren fakta. Det är nämligen så att det sägs att solljus i måttlig mängd kommer att minska acnen du lider av.

Lagom är dock bäst, det är viktigt att se till så att man inte bränner huden, för det kommer mest troligen bara förvärra din acne på sikt. Men sol är i måttliga mängder bra mot acne i alla fall.

Om du har acne som håller på att bryta ut finns det en acne behandling som man känner igen från tidningar och filmer, nämligen den kända gurkbehandlingen!

Svalka huden

I detta fall ska du skiva ner gurkan i en skål kallt vatten, helst med isbitar i för att hålla temperaturen så låg som möjligt. Applicera sedan gurkan på ansikten där acnen håller på att bryta ut när den legat i vattnet och blivit riktigt kall.

Anledningen till varför man gör detta är för att nedkylning av huden där acne håller på att bryta ut ska dämpa utbrott av acne.

Alla dessa tipsen är i princip helt gratis och går att genomföra med produkter från hemmet. Givetvis finns det många produkter på apoteket eller receptbelagda produkter för dig med acne, men varför inte testa något nytt också?

Detta är i alla fall tre tips som du enkelt och nästan gratis kan pröva. Du kan även köpa acneprodukter på nätet med fri frakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *