Kategorier
Mode

3 modetrender inför våren och sommaren

Modetrender på nätet

Det börjar så sakta röra sig mot vår och sommar och ett efterlängtat ombyte till lite mer tunna och behagliga kläder. Men vad ska man klä sig i om man vill följa de kommande trenderna? Du köper ju självklart dina modekläder till rabatt och med fri frakt på nätet.

Här följer 3 modespaningar från Reginas Skor och mode som du med största sannolikhet kommer att få se mer av framöver.

1. Sextiotalet

60-talet är tillbaka med stormsteg, givetvis i en modern designmässigt uppdaterat tappning. Det har varit mycket 80-tal de senaste somrarna i grälla färger, överdimensionerade T-shirts och klassiska Ray-Ban Wayfarers.

Men nu svänger modependeln ytterligare 20 år tillbaka i tiden och letar inspiration i vårt kära ”Flower-Power” årtionde. En tid då kläderna var både suggestiva och färgsprakande.

Detta kommer bland annat att ta sig konkreta uttryck i härliga Technicolor-kappor från exempelvis Michael Kors och Louis Vitton, men också i klänningar med stiliserade blommor och rutmönster i skön sextiotalsanda.

Föreställ dig en modern variant av ”Twiggy” så är du på rätt spår.

2. Randigt

Om sommaren kommer att bli solig återstår förstås att se. Men en sak kan du vara säker på. Sommaren kommer definitivt att vara randig. För oavsett om du är tjock eller smal, liten eller lång, ung eller gammal, så har alla modehus i Paris, New York och London varit rörande överens om att randigt är ”the shit” i år.

Klänningar, kjolar, tröjor, allt kommer att vara randigt, framför allt i svarta och vita kulörer. Med andra ord: vill du hålla din klädstil i samklang med din nutid ska du klä dig ungefär som engelsk konfekt.

3. Orientaliskt tryck/grafiska mönster

Traditionella, kanske till och med stereotypa, österländska grafiska tryck (med en västerländsk ”touch”) kommer att pryda många klänningar och tröjor i år.

Exempel på återkommande motiv är Lotus-blomman, den eldsprutande draken och hibiskus-busken. En slags blinkning till den västerländska fascinationen för Kung-Fu, mediation och österländska myter.

Snygga, och dyra, plagg finns att köpa hos bland annat Emilio Pucci and Prada, men du kommer sannolikt att hitta massor av billigare alternativ på H&M och Kappahl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *